На Львівщині відбувся другий форум педагогічних працівників, відповідальних за організацію роботи учнівського самоврядування

На Львівщині відбувся другий форум педагогічних працівників, відповідальних за організацію роботи учнівського самоврядування

14.06.2024

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відбувся другий форум педагогічних працівників, відповідальних за організацію роботи учнівського самоврядування «Учнівське самоврядування в громаді: моделі співпраці та стандарти репрезентативності».

Під час форуму учасники дискутували про те, як зробити учнівське самоврядування дієвим.

Заступниця голови постійної комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради Парасковія Дворянин наголосила на важливості принципу ієрархічності.

«Слід плекати повагу до вчителя, директора школи, долати розрив поколінь, але водночас не знецінювати ідеї та ініціативи учнів. Поєднання досвіду та енергії дає результат», - зазначила Парасковія Дворянин.

За словами директора Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Павла Хобзея, організація учнівського самоврядування може навчати демократичних процесів через практику, а може формувати хибне уявлення про органи державної влади і місцевого самоврядування та їхні функції, виховувати спотворене розуміння права і відповідальності.

«Саме тому важливо із самого початку формувати дієве активне учнівське самоврядування, що ґрунтується на цінностях прав людини та демократичного громадянства», - підкреслив Павло Хобзей.

На форумі презентували ефективні практики та результати діяльності учнівського самоврядування у Жовківській, Червоноградській, Дрогобицькій  громадах.

На завершення учасники форуму попрацювали на локаціях: «Доброзичлива атмосфера у спільноті: знайомимося, зростаємо, мотивуємо», «Стилі лідерства», «Розвиток ораторського мистецтва і комунікативної компетентності лідерів учнівського самоврядування».

НАГАДАЄМО, перший форум «Учнівське самоврядування в громаді: моделі співпраці та стандарти репрезентативності», відбувся в квітні.