VII УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ „ФЕСТИВАЛЬ ПАРТНЕРСТВА” ВІДКРИТО

VII УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ „ФЕСТИВАЛЬ ПАРТНЕРСТВА” ВІДКРИТО

10.09.2018


07.09.2018

У п’ятницю, 7 вересня, на площі Ринок відбулося урочисте відкриття VII Українсько-польського „Фестивалю партнерства”. 

Участь у відкритті взяли представники влади області та міста, депутати, делегації польських міст та воєводств.

«Вітаю учасників та гостей фестивалю. Бажаю насолодитися концертною програмою, відвідати виставки та стенди, знайти нових друзів та партнерів.Хай щастить!», - зазначив під час виступу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Протягом 7-8 вересня виступатимуть українські і польські музичні колективи різноманітних напрямків:

- у п’ятницю, 7 вересня, музична програма відображатиме все різноманіття сучасного музичного світу. Цього дня виступлять вроцлавські «Wciąż Młodzi», улюбленці львівської публіки «Joryj Kłoc», цьогорічні володарі музичної нагороди «Фридерик» у категорії Альтернативна платівка року – гурт «Micromusic» з Варшави. Сучасний цирковий мікс в поєднанні з імпровізовацією музики різних стилів - представлять Лукаш Ємьола та Артур Перскавєц в проекті «Lublinduo».А на завершення дня – поціновувачів сучасної музики потішить одне з найцікавіших явищ актуальної польської сцени – проект «Nervy» із Сілезії.

- у суботу, 8 вересня, фестивальну програму добротним блюз-роком відкриє гурт «Blues Perspektive Band» з Жешува, продовжать концерт – патріархи польської «шантової» традиції – гурт «Wodny Patrol». А далі слухачі матимуть насолоду зануритись в світ етномотивів разом із сімейним проектом «Kapela Maliszków»з Низьких Бескид, етно-роковим гуртом «Żmije»з Підкарпаття та українським фолк-роком від проекту «Horpyna» з Ольштина.                                                               

Також на площі Ринок на промо-стендах представлятимуть свої туристичні перлини та освітні програми партнери Львова – польські міста і воєводства. Цьогорічною родзинкою буде Мобільне велосипедне містечко – місце, у якому наймолодші учасники зможуть навчитись безпечно їздити на велосипеді через перехрестя та потенційно небезпечні місця.

У програмі фестивалю заплановані різножанрові виставки–Варшава представить фотовиставку «Газетні фотографії Варшава у 1918-1939 роках», місто Єленя Гура привезе виставку «Карконоші – перлина сілезьких краєвидів» із фондів Музею в Карконошах, а з міста Кєльце до Львова приїдуть виставки картин двох митців, яких поєднує захоплення новими ЗМІ та віртуальним світом, а саме виставка Магдалени Лесьняк «В мережі» та Рафала Урбанського «QR – реінтерпретація».

Додамо, що вхід на всі акції фестивалю – вільний.