Львівська обласна рада та Благодійний фонд «Джерело відродження» співпрацюватимуть у сфері соціального захисту

Львівська обласна рада та Благодійний фонд «Джерело відродження»  співпрацюватимуть у сфері соціального захисту

09.08.2022

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та заступник директора Благодійного фонду «Джерело відродження»  Людмила Нечипоренко сьогодні, 9 серпня, підписали меморандум про співпрацю та взаємодію.

Меморандум передбачає реалізацію низки програм та проєктів у сфері соціального захисту населення, зокрема, осіб, які потерпіли від російської агресії.

«Львівщина стала тимчасовим прихистком для українців, які тікають від війни, тому навантаження на сферу охорони здоров’я, освіти, соціального захисту зросло. 
Тому співпраця з міжнародними партнерами, різними благодійними фондами, які готові допомагати людям є важливою, а ми, як влада на місцях, маємо їм у цьому сприяти і допомагати.  

Ми дуже розраховуємо на співпрацю з фондом «Джерело відродження», плануємо обговорити можливість відновлення роботи нашого реабілітаційного центру у Великому Любіні, в тому числі й за рахунок донорських коштів», - зазначила Ірина Гримак.

Зі свого боку заступник директора БФ «Джерело відродження»  Людмила Нечипоренко закцентувала на важливій гуманітарній місії фонду, який працює спільно з закордонними партнерами над залученням фінансового ресурсу для забезпечення медичних установ, облаштування житла для ВПО, а також здійснює соціальний супровід. 

«В сьогоднішній ситуації, коли ми уже не можемо селити людей по школах, ми розглядаємо можливість використати приміщення гуртожитків для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Для цього ми плануємо провести оцінку стану таких приміщень, вишукати кошти для проведення ремонтних робіт та їх облаштування. 
Фонд є партнером багатьох міжнародних організацій, ми працюємо відкрито і прозоро, тому ми залучатимемо кошти і спільно з місцевою владою, громадами допомагатимемо українцям, які евакуюються з небезпечних регіонів», - наголосила Людмила Нечипоренко.