На Львівщині запрацював перший в Україні спеціалізований автобус для донацій крові

На Львівщині запрацював перший в Україні спеціалізований автобус для донацій крові

25.05.2023

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний центр служби крові» спільно з благодійним фондом «Із янголом на плечі» сьогодні, 25 травня, презентував перший і найбільший в Україні мобільний пункт забору крові - спеціалізований 14-метровий автобус для донацій крові. Львівщині його передали благодійники зі Швеції.

Як зауважив директор Центру крові Ярослав Дяків, в області потреба в крові є постійною, тому завдяки автобусу можна буде більше заготовляти крові, зокрема виїжджаючи в громади області.

«Передбачаємо, що використання цього мобільного пункту збору крові збільшить загальний об’єм донацій крові приблизно на 20%.

Автобус працюватиме на постійній основі, плануємо по 5-6 виїздів на місяць у райони області», - зауважив Ярослав Дяків.

На переконання директора благодійного фонду «Із янголом на плечі» Юрія Федечка, завдяки появі цього мобільного пункту забору крові культура донорства на Львівщині і в Україні стане вищою.

«Кровоавтобус буде курсувати Львівщиною, можливо, і сусідніми областями, щоб збільшити кількість донорів, кров яких необхідна, зокрема нашим пораненим бійцям.

У цьому спеціальному автомобілі одночасно можуть здавати кров чотири людини. Наразі за один виїзд автобус зможе прийняти 60 донорів», - повідомив Юрій Федечко.

У межах презентації кровоавтобуса тривав забір крові для ЗСУ та поточних потреб в Львівській області.