Перший Західний влаштував для студентів-журналістів квест

Перший Західний влаштував для студентів-журналістів квест

17.03.2023

Команда ТРК «Перший Західний» та радіо «Перше» провела квест для студентів факультету журналістики ЛНУ ім. Івана Франка  та розповіла про тонкощі роботи телевізійників і радійників.  Участь узяли понад 60 студентів факультету.

«200 хвилин з "Першим Західним" минули блискавично. Ми запропонували студентам справжній квест. Підготували 8 станцій, де медійники-тренери розказували про свою ділянку роботи під час створення телевізійних та радійних матеріалів. Студенти формували свої команди й виконували завдання», - розповіли організатори.

Студентів, зокрема, навчали: як творити телевізійні новини, як застосовувати креативні творчі ходи, як представити резюме та презентувати себе. Говорили також про особливості режисерської майстерності, створення ранкового шоу, присутність у соціальних мережах, та про співпрацю журналіста й оператора.

«Ми зробили усе для того, аби студенти за 200 хвилин з «Першим Західним» відчули ритм редакційного життя, на скільки це стресостійка робота, виснажлива,  креативна, відповідальна та цікава професія теле- та радіожурналіста», - зазначила директор телеканалу Ольга Цап.

За результатами зустрічі команда студентів, яка перемогла у квесті зможе втілити свою ідею на ТРК «Перший Західний» і відзняти соціальний  ролик.