Розпочинається сьомий Відкритий міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака W LIVE

Розпочинається сьомий Відкритий міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака W LIVE

09.06.2023

З 10 червня до 2 липня пройде сьомий Відкритий міжнародний музичний маратон пам'яті оперного співака, Героя України Василя Сліпака.

Співака-Героя згадуватимуть в Україні, Франції, Британії. На світових сценах зберуться музиканти, щоб вшанувати музиканта й воїна, який загинув на сході України. Маратон є відкритим для приєднання та свідчення нашої спільної мети: відзначення того світла, яке ніс Василь Сліпак, та його відблисків у нових ідеях, новому поколінні музикантів.

Основними темами Маратону Сліпака є вшанування полеглих за Україну артистів (Маріупольський оркестр “Ренесанс” під орудою Василя Крячка виступить у Національній філармонії України 10 червня), згадка про тих близьких Василеві композиторів, чиї серця не витримали під час війни (Струнний квартет “Фенікс” зіграє музику Ганни Гаврилець та Олександра Козаренка 30 червня у Львові), роздуми мистецтва над суттю життя та надією, яка залишається нам (Четверта симфонія Густава Малера прозвучить у програмі Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії 29 червня), а також жага до життя, сучасна енергія, бажання експериментувати — це виступ відомої української композиторки Алли Загайкевич у Парижі 30 червня, камерні та оркестрові програми Львівської національної філармонії 1 та 2 липня, які увінчають Маратон. Його Прелюдією вже став камерний виступ українських музикантів у Лондоні 20 травня з класичною програмою української та європейської музики. 

Серед інших подій — київський показ фільму режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія "МІФ", що свого часу по-справжньому вразив багатьох глядачів не лише інформаційно, але й емоційно.