Аграрії Львівщини отримають ще понад 10 млн грн фінансової підтримки з обласного бюджету

Аграрії Львівщини отримають ще понад 10 млн грн фінансової підтримки з обласного бюджету

30.05.2023

Ще 10,2 млн грн фінансової підтримки з обласного бюджету скерують  сільськогосподарським виробникам на створення об’єктів для зберігання, заморозки, переробки та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції.

Таке рішення сьогодні, 30 травня, ухвалили на черговому засіданні комісії з визначення одержувачів фінансової підтримки в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021 - 2025 роки. 

Члени комісії розглянули 15 заявок сільськогосподарських виробників та визначили 9 одержувачів фінансової підтримки за такими заходами: 

- 235,9 тис. грн – відшкодування відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу. Це дозволить здешевити 3 одиниці сільськогосподарської техніки;

- 10 млн грн – пільгові кредити на зворотній основі для створення об’єктів переробки риби та овочів, виробництва кормів і зберігання, сушіння, переробку сільськогосподарської продукції.

«Ця фінансова допомога дозволить сільськогосподарським виробникам підвищити собівартість продукції, мати час і шукати додаткові ринки збуту, зберегти і збільшити кількість робочих місць, загалом почуватися впевненіше в цей нелегкий період.

Нагадаю, наша область цьогоріч для підтримки аграрії передбачила 34 млн грн», - зазначив заступник голови Львівської обласної ради, співголова комісії Юрій Холод.

Із початку року 26 аграріїв Львівщини вже отримали з обласного бюджету 14,4 млн грн.  

Участь у роботі комісії взяв також голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Юрій Раделицький.