Депутати Львівської обласної ради оглянули хід робіт у пологовому відділенні Львівської обласної клінічної лікарні

Депутати Львівської обласної ради оглянули хід робіт у пологовому відділенні Львівської обласної клінічної лікарні

15.08.2019

На виконання протокольного доручення постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку обласної ради сьогодні, 15 серпня, головою комісії Олегом Домчаком, заступником голови комісії Іваном Собком та заступником начальника відділу з питань бюджету та обласних програм Надією Ситник здійснено робочу поїздку в Львівську обласну клінічну лікарню.

Депутати обласної ради оглянули хід реалізації капітального ремонту пологового відділення обласної клінічної лікарні, поспілкувались із персоналом лікарні та керівником підрядної організації.

«Керівництво обласної ради та бюджетна комісія вишукали цього року для реалізації цього надважливого проекту понад 20 млн грн. Ми бачимо, що станом на 1 серпня профінансовано лише 5 млн грн. Так, роботи виконуються, 3-й поверх повністю готовий, 4-й на завершенні, а ось 1-й та 2-й ще потребує зусиль. Тому прошу представників підрядної організації ще активніше працювати, щоб ефективно використати ці кошти», – наголосив голова комісії Олег Домчак.

Завідувач пологовим відділенням, заслужений лікар України, к.м.н. Володимир Солощенко подякував обласній раді за фінансову підтримку та висловив сподівання, що у випадку ефективного використання вже виділених коштів, обласна рада допоможе пологовому відділенню також із медобладнанням.

У свою чергу заступник голови комісії Іван Собко акцентував на завершеності ремонтів у пологовому власне цього року, щоб медперсонал міг приступити до виконання своїх функціональних обов’язків.

«Ви простоюєте понад 2 роки, втрачається кваліфікація, втрати по заробітних платах – це не звичайне пологове відділення лікарні, Ви працюєте з патологіями вагітності, – тому тут мають бути всі умови для таких породіль. Обласна рада докладе всіх зусиль, щоб Ви відкрилися ще цього року, але й підрядник має працювати швидше і ефективніше», – акцентував Іван Собко.

Підсумовуючи нараду, голова комісії подякував всім за роботу і підкреслив, що бере цей об’єкт на особистий контроль і приїжджатиме сюди частіше, щоб чітко бачити хід виконання робіт. «Завдання в нас чітке – здача відділення, а опісля – гідні умови праці лікарів і дбайливе та професійне ставлення їх до пацієнтів», - резюмував Олег Домчак.

Довідково:

Пологове відділення (у минулому – відділення екстрагенітальної патології вагітних) Львівської обласної клінічної лікарні – перше спеціалізоване відділення на Львівщині та в Західній Україні. Тут допомагають доношувати вагітність та успішно розроджуватися жінкам з найрізноманітнішими хронічними захворюваннями. Щороку у відділенні народжують приблизно 60 жінок, хворих на цукровий діабет, більше 150 жінок з патологіями серця, а також вагітні зі захворюваннями крові, легень, ті, які перебувають на процедурі гемодіалізу, після пересадки нирки та інші.

У 2016 році у пологовому відділенні на всіх чотирьох поверхах лікарні розпочався широкомасштабний ремонт. За кошти обласного та державного бюджетів відремонтовано 60 % відділення. Залишкова вартість робіт складає 32 млн грн, з яких понад 20 млн грн є передбачені в обласному бюджеті на 2019 рік.