Галицький академічний камерний хор запрошує на “Музику вільного світу”

Галицький академічний камерний хор запрошує на “Музику вільного світу”

25.10.2023

 

Завтра, 26 жовтня,  Галицький академічний камерний хор запрошує на концерт творів іноземних композиторів “Музика вільного світу”.

Ідея нової програми виникла минулого року на фоні великої зацікавленості до української культури у багатьох країнах світу. Комунальний хор створив проєкт, який уособлює подяку країнам, які є з Україною у важкі часи її історії, які були і є з нами у боротьбі з російським агресором.

“Музика вільного світу” – це особливий концерт Галицького академічного камерного хору, який ми готуємо спільно з творчою командою Львівського органного залу. Програма концерту об'єднує 10 хорових композицій, абсолютно різних за стилем і драматургічним наповненням. Звучатимуть духовні твори, твори про кохання, твори про війну, – розповів про задум диригент хору Богдан Притула. – Насправді тут багато усього – любов, радість, молитва, а також біль, злість, розчарування. Концерт дуже насичений. Радо запрошуємо львів'ян і гостей міста насолодитися “Музикою вільного світу”, щоби разом з нами стати учасниками вияву подяки великим друзям України – країнам, які щоденно дарують нам свою підтримку”.

Прозвучать композиції: "As one who has slept" John Tavener, United Kingdom;

"Agnus Dei" Krzysztof Penderecki, Poland;

"Vinea mea electa" Francis Poulenc, France;

"O Magnum Mysterium" Javier Busto, Spain;

"The Deer's Cry" Arvo Pärt, Estonia;

"Angelus Domini" Josef Rheinberger, Germany;

"Atsalums" Jēkabs Jančevskis, Latvia;

"Leonardo Dreams Of His Flying Machine" Eric Whitacre, USA;

"Tykus, tykus" Vaclovas Augustinas, Lithuania;

"Ave Generosa" Ola Gjeilo, Norway.

Початок концерту о 19:00, у Львівському органному залі за адресою: м.Львів, вулиця С.Бандери, 8.