Керівництво бюджетної комісії обласної ради провело робочу нараду на Городоччині

Керівництво бюджетної комісії обласної ради провело робочу нараду на Городоччині

14.08.2019

Сьогодні, 14 серпня, представники  постійної комісії з питань бюджету і соціально-економічного розвитку здійснили моніторинг використання коштів обласного бюджету в рамках виконання обласних цільових програм та державного фонду регіонального розвитку Городоцького району.

За словами керівництва бюджетної комісії, попри застереження, основаних на звітній інформації, Городоцька районна рада і Городоцька районна державна адміністрація системно працюють над реалізацією обласних цільових програм, практично по всіх інфраструктурних об’єктах та об’єктах соціально-культурного призначення укладено угоди з підрядниками.

Загальна кількість таких об’єктів по Городоцькому району є 62 на загальну суму фінансування – 48,6 млн грн, з  яких 16,8 млн грн – кошти обласного бюджету і 31,8 млн грн – фінансовий ресурс ДФРР.

Під час наради голова постійної комісії з питань бюджету і соціально-економічного розвитку  Олег Домчак  акцентував на прийнятому комісією рішенні щодо дотримання термінів укладання замовниками угод з підрядниками до 1 вересня, а щодо об’єктів галузі освіти – завершення робіт до початку навчального року. «У випадку невиконання рішення комісії – депутатський корпус на черговій сесії обласної ради розгляне питання перерозподілу коштів обласного бюджету на інші потреби», - резюмував він.

Як зазначило керівництво Городоччини, завдяки злагодженій командній роботі райдержадміністрації і районної ради оперативно опрацьовуються проблемні питання щодо співфінансування з місцевих бюджетів,  дотримання термінів укладання угод і завершення робіт.

Варто зауважити, що насамперед сьогоднішня зустріч – це був змістовний діалог з представниками на місцях щодо тих чи інших підходів до реалізації обласних програм, розвиткових проектів, державного фонду регіонального розвитку.