Львів’яни вшанували пам'ять загиблих на Донеччині Героїв-авіаторів

Львів’яни вшанували пам'ять загиблих на Донеччині Героїв-авіаторів

22.08.2019

У межах поїздки на схід України делегація з Львівщини сьогодні, 22 серпня, в околицях Слов‘янська та біля гори Карачун вшанувала пам'ять загиблих Героїв-авіаторів.

«Вічная пам‘ять полеглим, які віддали життя за Україну! Смерть московським окупантам!! Слава Україні!!!», - сказав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Як відомо, 2 травня 2014 року поблизу Слов'янська ворожими ракетами були збиті два гвинтокрили бойових офіцерів 16-ї бригади армійської авіації міста Броди.

А 24 червня 2014 року – за кілька днів до звільнення Слов'янська біля гори Карачун був збитий екіпаж підполковника Андрія Бєлкіна на Мі-8МТ, на борту перебували дев`ятеро військових, троє з них – із Львівщини.

Нагадаємо, до 25-ї річниці Незалежності України зусиллями Львівської обласної ради на місці загибелі авіаторів встановлено пам'ятні знаки.

Нагадаємо, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, депутати обласної ради, волонтери вирушили на схід України.

Програма перебування передбачає участь в офіційних святкових заходах до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у м. Сєвєродонецьк, зустрічі з воїнами-земляками, презентацію проекту «Нове військо» та інше.