Профільна комісія напрацювала пропозиції до Стратегії розвитку Львівської області в галузі безпеки

Профільна комісія напрацювала пропозиції до Стратегії розвитку Львівської області в галузі безпеки

25.05.2021

Комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань пропонує в галузі безпеки у Стратегії розвитку Львівської області на період 2021-2027 років на перспективу найближчих двох років зосередитися, зокрема на створенні Центрів безпеки, розгалуженні єдиної системи відеонагляду, розвитку кібербезпеки.

«Плануємо у 2021 році реалізувати пілотний проєкт створення Центру безпеки у певній територіальній громаді. Це аналогія закордонної служби 911, яка матиме, так би мовити, під одним дахом пожежно-рятувальну команду, поліцію (проєкт «Поліцейський офіцер громади») та екстрену медичну допомогу. Ці служби Центру безпеки будуть швидко реагувати на події, які ставатимуть у громадах.

Щодо єдиної системи відеонагляду. Для забезпечення автоматизації, централізації збирання та обробки візуальної інформації з використанням сучасних інформаційних технологій Головне управління Національної поліції у Львівській області уже запроваджує інтегровану загальнообласну систему відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечна Львівщина». Ця новація передбачена у Комплексній програмі «Безпечна Львівщина» на 2021 - 2025 роки.

Що стосується кібербезпеки, то маємо на увазі – забезпечення безпеки ІТ систем, зокрема обласних органів влади і територіальних громад від сторонніх втручань», - розповів голова комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало.

НАГАДАЄМО, 16 березня Львівська обласна рада затвердила Комплексну програму «Безпечна Львівщина».