Школярі та студенти долучитись до роботи молодіжної моделі Львівської обласної ради

Школярі та студенти долучитись до роботи молодіжної моделі Львівської обласної ради

09.11.2019

 

Впродовж 9 - 10 листопада на Львівщині відбуватиметься цікавий проект – молодіжна модель Львівської обласної ради.  Це симуляційне засідання, до роботи якого залучена молодь віком 15-20 років.

Сьогодні, 9 листопада, привітав учасників проекту, а це учні та студенти практично з усіх районів області, керуючий справами обласної ради Валентин Харлов. Він розповів присутнім про особливості роботи органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу ЛОР, виконавчих органів влади, їх взаємодії та зони відповідальності кожного з них. Також йшла мова про те, що у сучасних умовах вкрай необхідно розуміти правові відносини в державі та бути політично обізнаним.

Основна мета проекту – надати можливість учасникам відчути себе депутатом, долучитися до управлінської діяльності області та допомогти молоді зрозуміти діяльність органів місцевого самоврядування.

Упродовж двох днів учасники працюватимуть у постійних депутатських комісіях та прийматимуть рішення у сферах освіти, дорожнього транспорту, медицини, спорту, молодіжної політики тощо. Серед учасників моделі буде обрано голову ради та заступників, а також голів профільних комісій та секретаря.

Делегати будуть представляти інтереси своїх громад та напрацьовуватимуть рішення у різних галузях та сферах на засіданні сесії обласної ради. По завершенні проекту учасники напрацюють спільне звернення молоді до керівництва обласної ради та обласної державної адміністрації.