Сьогодні стартує Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

Сьогодні стартує Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

14.06.2021

Упродовж 14 – 18 червня у с. Кам’янка Сколівської територіальної громади триватиме другий обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

У змаганнях візьмуть участь 25 роїв із різних навчальних закладів області – переможці першого етапу гри. Свої вміння та навики демонструватимуть юнаки і дівчата старшої вікової групи.

Команди змагатимуться в інтелектуально-мистецькому, фізкультурно-спортивному, військово-прикладному, туристському та суспільно-державницькому комплексах.
Додамо, що нещодавно проведено першу школу виховників джур, аби вдосконалити форму, зміст та засоби роботи із національно-патріотичного виховання. До навчального семінару залучили вчителів фізичної культури, історії, трудового навчання та директорів.

До слова, цьогорічну теренову гру «Сокіл» («Джура») присвятили 400-річчю Хотинської битви.

Організатор гри «Сокіл» («Джура») – комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді».

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») на загальнонаціональному рівні проводиться з 2009 року. Новий поштовх у розвитку гра отримала 2015-го року, коли вона була включена до Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді.