У Львівському музеї історії релігії презентували експозиційну виставку "Вогонь віри"

У Львівському музеї історії релігії презентували експозиційну виставку "Вогонь віри"

17.05.2024

Сьогодні, 17 травня, у Львівському музеї історії релігії відбулася урочиста презентація виставкового проєкту "Вогонь віри". Цей проєкт є результатом творчого задуму та спільною роботою завідувачки експозиційного відділу Ірини Боцько з Музеєм Митрополита Андрея Шептицького.

Виставка "Вогонь віри" пропонує відвідувачам унікальну можливість подорожувати в часі та просторі, розкриваючи еволюцію символів вогню від найдавніших часів до сьогодення. Гості виставки зможуть побачити артефакти з різних епох, що відображають культ вогню у віруваннях первісних народів, а також сакральне значення вогню в різних релігіях.

Експозиція ознайомлює відвідувачів з широким спектром тем, включаючи предмети для запалювання вогню в різних релігіях, а також зв'язок між святими і вогнем.

«У Новому Заповіті вогонь є символом божественної любові. Церковна свічка символізує божественне Світло, правду, істину, що перемагає темряву гріха, є символом звернення до Бога, а віск, з якого вона виготовлялася, символом пожертви та подяки Господу. Відвідувачі також зможуть ознайомитись з ритуальними речами для запалювання вогню, які використовують в юдаїзмі, християнстві, ісламі, індуїзмі й буддизмі», – зазначають організатори.

Відвідати виставку можна протягом цього року за адресою: м. Львів, пл. Музейна, 1.