У Львові символічно вшанували дітей - жертв агресії

У Львові символічно вшанували дітей - жертв агресії

04.06.2023

Сьогодні, 4 червня, у день безневинних дітей- жертв агресії у парку «На Валах» перед Львівською обласною радою на дуба повісили дзвіночки. Вони символізуватимуть нам голоси дітей, які загинули внаслідок воєнних дій росії проти України.

Учасники акції - начальник Львівської ОВА Максим Козицький, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутат Микола Іщук, консули держав Європейського Союзу, вихованці притулку для тідей сиріт, а також пересічні львів'яни вшанували хвилиною мовчання пам’ять дітей, яких вбила держава-терористка.

«Сьогодні ми згадуємо всіх дітей, невинно загиблих за понад 9 років війни від рук російських окупантів. Усіх, чиє життя тільки починалося, хто найщиріше на цій землі мріяв, хто найбільше і найсвітліше любив.

Лише від лютого 2022 року росія вбила в Україні понад 500 дітей, майже тисяча - поранені. І близько 20-и тисяч дітей окупанти депортували, фактично, вкрали на територію ворога. І це не просто воєнний злочин, це - геноцид нашої нації. 

Ми не дамо вбити наш дух і ніколи не маємо права забути жертв цієї війни. Наш обов’язок - пам’ятати, перемогти і, разом із нашими союзниками, домогтися справедливості.

Щиро співчуваю всім українським родинам, які втратили найдорожче - дітей." - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Музичний супровід акції виконала 10-річна скрипалька Соломії Яковенко.