У Сєвєродонецьку делегація з Львівщини взяла участь у церемонії підняття Державного Прапора України

У Сєвєродонецьку делегація з Львівщини взяла участь у церемонії підняття Державного Прапора України

23.08.2019

Сьогодні, 23 серпня, – у День Державного Прапора України делегація з Львівщини на чолі з головою Львівської обласної ради Олександром Ганущиним взяла участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора у м. Сєвєродонецьк Луганської області.

Олександр Ганущин зауважив, що має велику честь від імені Львівщини та Львівської обласної ради вітати Луганщину з Днем Державного Прапора України. «Я, стоячи з Вами на цій площі, роблю це вп’яте. На жаль, не 28-й. Якби я і мої колеги робили це вже 28-й раз, то, переконаний, не було би ні війни, ні окупації, і найголовніше – не було би тисяч смертей. Ми мріємо про одне й те ж – щоб над Луганськом замайорів Державний Прапор України. І цей день обов’язково настане! А ми всі разом його будемо наближати! Вітаю Вас, шановна громадо Луганщини, з Днем Державного Прапора України і прийдешнім Днем Незалежності України! Слава Україні!», - сказав очільник облради.

Після церемонії підняття Державного Прапора України учасники заходу рушили урочистою ходою вулицями міста. Її очолили голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький та голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Усі разом вони несли величезний синьо-жовтий Державний Прапор.

Крім того, Олександр Ганущин разом із Віталієм Комарницьким поклали квіти до пам’ятників Тарасові Шевченку, Іванові Франку та генерал-майору Олександру Радієвському.

Нагадаємо, уже традиційно напередодні Дня Незалежності України голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, депутати обласної ради, волонтери вирушили на схід України. Делегація з Львівщини зустріне державне свято з військовими та місцевими жителями на Луганщині.

Програма перебування передбачає участь в офіційних святкових заходах до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у м. Сєвєродонецьк, зустрічі з воїнами-земляками, презентацію проекту «Нове військо» та інше.