В Арт- центрі “Дзиґа” представили фотопроєкт «Побач мене»

В  Арт- центрі  “Дзиґа” представили фотопроєкт «Побач мене»

26.05.2021

Сьогодні, 26 травня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак взяла участь у відкритті фотовиставки «Побач мене». 

Фотовиставка, створена спільно  Благодійним Фондом "Рідні" та фотографом Мартою Сирко, приурочена до Дня захисту дітей і має на меті привернути увагу до дітей з вразливих категорій, які зростають в інтернатних закладах, а також нагадати громадськості про важливість усиновлення. 

За статистикою в Україні налічується близько 60 000 дітей, які проживають в інтернатних закладах і мають низькі шанси здобути якісну освіту, побудувати сім’ю, кар’єру та жити звичайним щасливим життям. Через стереотипи, осуд суспільства, нестачу любові та підтримки - ці діти не мають змоги мати щасливе дитинство та добре майбутнє. 

«З задоволенням  відгукнулась на запрошення долучитись до відкриття фотовиставки, яка розповідає про дітей, яким найбільше потрібна допомога. 

Львівська обласна рада підписала з благодійним фондом меморандум, де ми задекларували, що спільно працюватимемо над тим, аби кожна дитина мала свою родину, могла жити в любові та затишку, незалежно від життєвих обставин.

Як голова Львівської облради щиро дякую ініціаторам виставки за важливу соціальну ініціативу і прошу громадськість підтримати БФ «Рідні» та поширювати інформацію про їх діяльність і ту благородну  місію, яку вони несуть в житті», - зазначила Ірина Гримак.

За словами організаторів, мета виставки «Побач мене» – заохотити громадськість підтримувати дітей з інституційних закладів, не зважаючи на стереотипам, упередження, страхи, а також нагадати про важливість усиновлення дітей, що зростають без рідних. 

Виставка триватиме  з 26 травня до 2 червня.  Адреса: вул.Вірменська, 35. Вхід на виставку - добровільний благодійний внесок на діяльність БФ Рідні. 

Довідково:
«Рідні» – благодійний фонд, який працює в Україні з 2012 року. Фонд втілює проєкти підтримки дітей та сімей з вразливих категорій населення, займається підтримкою двох дитячих будинків сімейного типу у Львові, проводить профорієнтаційні та освітні програми для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. 
А також забезпечує консультаційний та освітній супровід для дорослих, зокрема усиновлювачів, батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.