В області триває Спартакіада людей з інвалідністю

В області триває Спартакіада людей з інвалідністю

30.08.2019

На базі оздоровчо-лікувального комплексу «Ровесник», що поблизу м. Червоноград, упродовж 29-30 серпня триває ХХХІІ Спартакіада  людей з інвалідністю.

Уже 32 роки  поспіль такі змагання збирають активних і сильних духом людей Львівщини, щоб  позмагатися у 10 видах спорту, а також продемонструвати свої  здібності.

У четвер, 30 серпня, на відкритті обласної Спартакіади були присутні представники обласної та районної влади, керівники громадських організацій. Усі, хто виступали на відкритті змагань, висловлювали захоплення силою духу присутніх спортсменів, бажали їм здоров’я, подальших успіхів у спорті, оптимізму, удачі та віри у краще.

Голова постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту обласної ради Петро Жукровський передав вітання від голови Львівської обласної ради всім спортсменам. «Кожна Ваша перемога – це чергове підтвердження того, що Ви обрали правильний шлях – шлях спорту», - звернувся  він до учасників.

Відтак,  185 спортсменів з майже всіх міст і районів області змагаються за  першість у легкій  атлетиці (перегони  на  візках,  стрибки  з  місця  в  довжину,  біг  60  м), шашках  і шахах,  дартсі,  настільному тенісі, бочі,  більярді  та  інших  рекреаційних  заняттях  для активного дозвілля.

Варто відзначити активну діяльність на теренах нашої області – Львівської обласної асоціації Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України», яка запроваджує ініціативи людей з особливими потребами у різних галузях діяльності, залучає їх до процесів реформування суспільства та є ініціатором Спартакіади.

Додамо, що захід відбувається в межах реалізації Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2018 – 2020 роки.