Юрій Гудима вручив обласні премії працівникам наукових установ та закладів вищої освіти

Юрій Гудима вручив обласні премії працівникам наукових установ та закладів вищої освіти

11.11.2019

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Гудима сьогодні, 11 листопада, у Будинку вчених взяв участь в урочистостях з нагоди вручення обласних премій працівникам наукових установ та закладів вищої освіти області до Всесвітнього дня науки.

Вітаючи від імені облради наукову спільноту Львівщини з професійним святом, Юрій Гудима наголосив, що реалізація наукових напрацювань і втілення новітніх технологій – це фундамент для розвитку суспільства і України в цілому.

«Вкладаючи кошти  в розвиток освіти і науки, спираючись на Ваші знання, – ми збудуємо конкурентоспроможну економіку та забезпечимо стабільний поступ країни», - підкреслив заступник голови облради, звертаючись до присутніх.

Відтак цьогоріч обласні премії отримали 150 працівників наукових установ та закладів вищої освіти:

- відомі учені і знані фахівці – 30 премій розміром 20,070 тис грн кожна за значні досягнення в галузі природничих, технічних, гуманітарних і соціально-економічних наук;

- молоді вчені й дослідники – 120 премій розміром 14,049 тис грн кожна за наукові досягнення та з метою підтримки і стимулювання проведення ними наукових досліджень в галузях природничих, технічних, гуманітар­них і соціально-економічних наук.

Загальна сума виплат на премії – 2 млн 287 тис 980 грн.

Довідково:

Всесвітній день науки (повністю – Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку) – міжнародне свято. Відзначається щорічно 10 листопада.