Юрій Холод привітав з ювілеєм чемпіонку України, Європи та світу з шахів Марту Літинську

Юрій Холод привітав з ювілеєм чемпіонку України, Європи та світу з шахів Марту Літинську

25.03.2024

До 75-річчя від дня народження міжнародної гросмейстерки з шахів, чемпіонки України, Європи та світу з шахів Марти Літинської сьогодні, 25 березня, відбулася урочиста академія за участю представників влади, університетської спільноти та спортивних функціонерів.

Привітав ювілярку в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Марта Літинська – велика Українка. За кожною її перемогою на шаховій дошці – велика перемога для України, для якої, без сумніву, як донька свідомих українців, Марта Літинська присвятила багато своїх досягнень, а для розвитку шахового спорту – чимало своїх зусиль.

Марта Літинська власним прикладом дала багатьом спортсменам надію на перемогу. Тому слово «перемога» у всіх нас асоціюється і з постаттю Марти Літинської.

Бажаю пані гросмейстеці на многії літа наснаги, міцного здоров’я і сили»,- сказав у вітальному слові Юрій Холод.

За вагомий особистий внесок у досягнення українського спорту, розвиток шахів, високий професіоналізм та з нагоди 75-річчя від дня народження Юрій Холод вручив Марті Літинській грамоту Львівської обласної ради.

Під час урочистостей сьогодні також презентували життєпис Марти Літинської про основні віхи її спортивного та особистого життя.

Після слів привітань від гостей відбувся сеанс одночасної гри для дітей-переможців чемпіонатів України, Європи та світу.

Довідково:

Марта Літинська – міжнародна шахова гросмейстерка, заслужена працівниця фізичної культури та спорту України, заслужена майстер спорту, математик, системний програміст, чемпіонка Європи (1992) та світу (2002) з шахів. За шахову кар'єру завоювала 16 золотих медалей.