Облрада встановила доплати до зарплати у галузях освіти, охорони здоров’я, культури

Облрада встановила доплати до зарплати у галузях освіти, охорони здоров’я, культури

12.03.2019

Львівська обласна рада сьогодні, 12 березня, внісши зміни до показників обласного бюджету  Львівської  області на 2019 рік, встановила доплати до заробітної плати педагогічним працівникам позашкільних закладів освіти, працівникам екстреної медичної допомоги та педагогічним працівникам вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

Так, підвищення заробітної плати відбудеться працівникам позашкільної освіти п’яти обласних закладів шляхом встановлення з 1 березня і до кінця року надбавки за складність і напруженість роботи у розмірі 10%. На цю мету скерували – 1020,5 тис грн.

Як прокоментували у департаменті освіти і науки Львівської ОДА, ця ініціатива покликана урівняти заробітні плати педагогічних працівників дошкілля і позашкілля.

Крім того, для забезпечення щомісячного збільшення розміру заробітної плати працівників екстреної медичної допомоги передбачили 30000 тис грн.

Це рішення покликане зменшити плинність кадрів в галузі. Зазначена адресна цільова доплата встановлюється лікарям, середньому медичному персоналу та водіям.

Також збільшення зарплат торкнеться і галузі культури. Так, на підвищення заробітної плати педагогічним працівникам вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації Львівська обласна рада скерувала – 1979 тис грн.