Профільна комісія заслухала питання підтримки ЗСУ з місцевих бюджетів

Профільна комісія заслухала питання підтримки ЗСУ з місцевих бюджетів

16.04.2024

Сьогодні, 16 квітня, відбулося засідання постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань.

Депутати опрацювали та підтримали звернення військових частин, які дислокуються на території нашої області, щодо скерування на їхні потреби додаткового фінансування в межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина».

Комісія також заслухала інформацію департаменту економічної політики Львівської ОВА про механізм підтримки волонтерських організацій та виробничих підприємств Львівської області з метою виробництва та закупівлі товарів для забезпечення потреб захисників та захисниць України.

«У межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2021 – 2025 роки надаватиметься безповоротна фінансова допомога підприємствам на виробництво товарів для потреб ЗСУ (військових частин, інших військових формувань) або правоохоронних органів, які беруть участь у виконанні завдань з оборони держави, у розмірі 50% (від 100 до 300 тис. грн.) від загальної суми вироблених товарів.

Скористатися цією можливістю можуть: благодійні організації (фонди), громадські організації, волонтери, суб’єкти підприємницької діяльності», - поінформував департамент.

Крім того, депутати обговорили необхідність законодавчого врегулювання надання допомоги ЗСУ з бюджетів громад.