Для успішної вакцинації в області потрібно об`єднання зусиль медиків, закладів охорони здоров`я та керівників територіальних громад, - Анна Ярмола

Для успішної вакцинації в області потрібно об`єднання зусиль медиків, закладів охорони здоров`я та керівників територіальних громад, - Анна Ярмола

03.03.2021

На Львівщині активно триває перший етап вакцинації від Ковід-19. Для цього в області створено 14 спеціальних медичних бригад, згодом їх кількість збільшиться. Однак наразі працює лише одна бригада медиків, яка в день може провести близько 100 щеплень.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис сьогодні, 3 березня, під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та материнства.

«Станом на ранок 3 березня на Львівщині 280 особам зроблено  щеплення від Ковід-19. Це не найвищий показник.  Наша область приблизно на сьомому місці в рейтингу за кількістю проведених щеплень. Сьогодні лідером з вакцинації є Донецька область, де уже вакцинувалося  620 осіб», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, команди медиків працюватимуть почергово і у вихідні. Інформацію про щеплення громадян медики щоденно вноситимуть в централізовану базу даних. 

Медичні заклади, працівники яких увійшли в команди вакцинації, уклали контракти з Національною службою здоров'я та отримуватимуть необхідне фінансування. Проте, слід зауважити, що приблизно 20% медпрацівників Львівщини відмовилися від вакцинації.

«Ми маємо 42 тисячі доз вакцини, цього достатньо, щоб щепити 21 тисячу мешканців Львівської області у два етапи», - розповів Орест Чемерис.

Голова  комісії з питань охорони здоров’я та материнства Анна Ярмола звернула увагу колег на необхідності дуже чіткої координації дій між медиками та представниками місцевого самоврядування.

«У процесі вакцинації дуже важливо, щоб максимально працювали не лише бригади медиків і керівники медичних установ, а й голови об’єднаних територіальних громад. На цей період маємо налагодити конструктивну співпрацю. Від представників місцевої влади ми очікуємо інформаційної підтримки, мотивації населення до щеплень і допомоги в організації процесу. А це - маршрути доїзду до громад, підготовлені приміщення, планування і погодження графіків проведення вакцинації», - наголосила Анна Ярмола.