Кам'яну картину з Львівщини "русский воєнний корабель..." виставлять на благодійному аукціоні в Чикаго для збору коштів на придбання медичного обладнання

Кам'яну картину з Львівщини "русский воєнний корабель..."  виставлять на благодійному аукціоні в Чикаго для збору коштів на придбання медичного обладнання

26.11.2022

"Картину" складену з різновидів мармуру та граніту каменярами з Львівщини, виставлять на благодійний аукціон в Чикаго, у суботу, 3 грудня, щоб зібрати кошти на придбання медичного обладнання в Україні. Організатор – Українське лікарське товариство Північної Америки.

Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної ради Ірини Гримак з президентом Світової федерація українських лікарських товариств Андрієм Базилевичем та авторами кам'яного шедевру.

Робота "русский воєнний корабель..." авторства Володимира і Романа Синеньких та Юрія Бардина є одними з лотів, які виставлять на торги, аби допомогти галузі охорони здоров’я України.

«Українське лікарське товариство Північної Америки, яке об’єднує українських лікарів США і Канади, за виручені кошти закупить медичне обладнання для лікування військових. Це буде вже не перша їхня допомога, оскільки гуманітарні вантажі медичного призначення вже передавалися ними в Україну.

Також наші колеги проводять тренінги для українських військових лікарів», - розповів Андрій Базилевич.

"Символічно, що український військовий на цьому панно - вироблений з українського граніту, все інше – з мармуру", - наголосила Ірина Гримак.

"Ще символічніше, що ідея відтворити зображення відомої поштової марки в камені народилася у наших майстрів з Хоросно під час спілкування з харківськими колегами, які через війну релокували своє підприємство на Львівщину", - зауважила Ірина Гримак.

«Головна наша мета – допомогти державі і якнайшвидше наблизити її до перемоги, тому кошти з продажу на аукціоні будуть скеровані саме на потреби військових.

Ми вирішили працювати в камені, бо такі твори з’являються на світ неповторними», - зауважив один з авторів Роман Синенький.

Проєкт реалізується спільно з Українським лікарським товариством у Львові, голова – депутат Львівської обласної ради Олег Дуда.