Можливі «спільні інспекції» з представниками агресора на лінії розмежування мають ознаки державної зради, - президія Львівської облради

Можливі «спільні інспекції» з представниками агресора на лінії розмежування мають ознаки державної зради, - президія Львівської облради

10.09.2020

Сьогодні, 10 вересня, під час президії Львівської обласної ради депутати підписали звернення до Верховного Головнокомандувача України, Президента України Володимира Зеленського щодо вжиття невідкладних заходів із недопущення «спільних інспекцій» з представниками агресора на лінії розмежування та щодо негайної заміни учасників Тристоронньої контактної групи, котрі своїми діями завдають шкоди державним інтересам України та підривають її обороноздатність.

Відповідного листа з підписами депутатів обласної ради буде скеровано на адресу Глави держави з метою належного реагування на відверту зраду українських національних інтересів та продовження здійснення антиукраїнської політики. 

Текст звернення:
«Ми, депутати Львівської обласної ради, глибоко стурбовані подіями, котрі зараз розгортаються в межах так званої Тристоронньої контактної групи за участі та патронату керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака щодо питань можливих «спільних інспекцій» з представниками агресора на лінії розмежування. Вбачаємо в такій позиції наявність усіх ознак державної зради. Тому звертаємося до Верховного Головнокомандувача, Президента України Володимира Зеленського з такими вимогами:
1) припинити будь-які дії та анулювати всі офіційні домовленості щодо "спільного інспектування" в районі населеного пункту Шуми за участі представників ОБСЄ у супроводі представників агресора та ОРДЛО, так званих "сторін";
2) виключити з Тристоронньої контактної групи колишнього Президента України Леоніда Кравчука та експрем`єр-міністра України Вітольда Фокіна, а також інших представників, позиція яких викликає сумніви щодо можливості захисту українських національних інтересів з цього питання.
Нагадуємо, що депутати Львівської обласної ради ще 11 лютого 2020 року під час пленарного засідання заявили своє критичне ставлення до висловлювань службових осіб Офісу Президента України, зокрема Андрія Єрмака, стосовно проведення місцевих виборів у 2020 році на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях (додаток 1 до рішення Львівської обласної ради від 11 лютого 2020 року №998).
Станом на сьогодні Андрій Єрмак, попри це, очолює Офіс Президента України та продовжує здійснювати антиукраїнську політику. 
Закликаємо Вас, пане Верховний Головнокомандувачу, невідкладно й ефективно відреагувати на зраду українських національних інтересів і вжити заходів,зазначених у наших вимогах. 
У разі неналежної реакції на антидержавні дії вищих посадових осіб держави та представників України у складі ТКГ або ігнорування наших вимог, Львівська обласна рада залишає за собою право звернутися до Верховної Ради України стосовно ініціювання процедури імпічменту Президента України».