Профільна комісія пропонує скерувати кошти з обласного бюджету на відновлення дороги Східниця – Новий Кропивник

Профільна комісія пропонує скерувати кошти з обласного бюджету на відновлення дороги Східниця – Новий Кропивник

14.06.2023

Комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу сьогодні, 14 червня, звернулася до Львівської ОВА з рекомендацією скерувати з резервного фонду обласного бюджету кошти для невідкладного відновлення логістики через зруйнований міст на ділянці Східниця – Новий Кропивник.

Як повідомив заступник голови комісії Тарас Подвірний, депутати під час засідання проаналізували надзвичайну ситуацію, яка склалася у Східницькій і Сколівській громадах через проливний дощ і розлив річок 10-11 червня.

«Наша комісія ще 12 червня оперативно відвідала місця підтоплень, щоб оцінити масштаби пошкоджень і зрозуміти потреби для їх відновлення. Хоча станом на сьогодні ще немає будь-яких кошторисів по десятьох зруйнованих мостах і пошкоджених дорогах, однак дуже важливо швидко розпочати відновлювати логістику, зокрема сполучення Східниця – Новий Кропивник.

Знаємо, що ця ділянка передана на баланс Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, але ми вважаємо, що з обласного бюджету необхідно максимально підтримати Східницьку і навколишні громади, щоб прискорити будівництво мосту», - підкреслив Тарас Подвірний.

За словами депутата Захара Миляника, під час нещодавнього виїзду у Східницьку і Сколівську громади комісія оглянула всі пошкоджені мости і зруйновані ділянки доріг.

«Сподіваємося, на ліквідацію наслідків підтоплення в цих громадах будуть виділені кошти з резервного фонду обласного бюджету. Наразі чекаємо від голів постраждалих громад підрахунку всіх збитків, щоб зрозуміти загальний обсяг необхідного фінансового ресурсу», - зауважив Захар Миляник.

Крім того, комісія вирішила повторно звернутися до Агентства з розшуку та менеджменту активів та Кабінету Міністрів України щодо невідкладної передачі газорозподільних систем із державної власності у спільну власність територіальних громад Львівської області.

«Вважаємо, що рішення Львівської обласної ради № 44 «Про передачу газорозподільних систем у спільну власність територіальних громад Львівської області» від 16 лютого 2021 року, є актуальним. Особливо в контексті виявлених правоохоронцями фактів корупційної діяльності в роботі АТ «Львівгаз».

Передача газових мереж територіальним громадам дозволить ефективніше їх експлуатувати, а в перспективі дасть можливість, якщо це дозволятимуть ринкові умови, зменшити тариф на транспортування газу», - додав Тарас Подвірний.