У Львівській обласній раді обговорили з німецькою делегацією реалізацію спільних проєктів у галузі ЖКГ

У Львівській обласній раді обговорили з німецькою делегацією реалізацію спільних проєктів у галузі ЖКГ

13.09.2021

Приклад Щирецької громади має надихнути інших представників місцевого самоврядування Львівщини до реалізації проєктів із залученням міжнародних коштів.

Про це зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак сьогодні, 13 вересня, під час зустрічі із делегацією міста Ґуденсберґ (федеральна земля Гессен Федеративної Республіки Німеччина).

Представники  Щирецької громади поділилися досвідом реалізації спільних проєктів в рамках Програми «Партнерства з містами України» при сприянні Федерального міністерства економічного розвитку та співпраці Німеччини.

Завдяки рекомендаціям  польських партнерів - громад міст Белжице й Єльч-Лясковіце громада Щирця у 2016 році познайомилася з громадою та містом Ґуденсберґ у Німеччині та спільно розпочали реалізацію важливих для розвитку цих громад проєктів. Спільно з німецькими партнерами був складений Генплан водовідведення Щирця, виготовлено цифровий топографічний план території міста, облаштовано санвузли в адмінбудівлі сільради, розпочато будівництво колектора, а також розв'язано проблему енергоефективності комунальних закладів.

Ірина Гримак подякувала делегації міста Ґуденсберґ на чолі з бургомістром Франком Бьорнером за активну підтримку та співучасть у розвитку Щирецької громади та запропонувала напрацювати пропозиції щодо залучення інших громад області до реалізації спільних проєктів в галузі житлово-комунального господарства.