У Львові на дитячому святі збирали на безпілотник для розвідників

У Львові на дитячому святі збирали на безпілотник для розвідників

01.06.2023

Сьогодні, 1 червня, у Сквері Гідності у Львові відбувся благодійний захід «Сихівські діти – захисникам України». Його головна мета – збір коштів на тепловізійний дрон Mavic 3 Thermal для Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Участь у заході взяли і депутати облради, зокрема заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод і Тетяна Письменна.

«У дорослих і дітей в Україні сьогодні єдина мрія – це перемога.

Я хочу, щоб до малечі повернулися дитячі мрії. Хочу, щоб вони знову не поспішали дорослішати. Аби мріяли про котиків, про те, ким стануть у майбутньому, про мандри і забавки. І щоб ми, дорослі, могли здійснити всі-всі дитячі мрії», - зауважив Юрій Холод.

Як розповіла співорганізаторка заходу, волонтерка Ольга Тесляк, у програмі івенту – музичні виступи, танці, спортивні естафети, показові виступи вихованців секцій єдиноборств, фотозони, цікаві майстер-класи, аквагрим, смачний фудкорт.

«Ми підготували велику інсталяцію, що ілюструє воєнні злочини росії в нашій державі «Контрасти України». Це дві фотографії: на одній – охайне вікно в тиловому місті, а на другій – вікно зруйнованого будинку в Бахмуті. Маємо усвідомлювати, що війна триває, тому необхідно допомагати ЗСУ, щоб разом наближати нашу перемогу.

Прагнемо зібрати 200 тис. грн і придбати для наших військових тепловізійний дрон», - підкреслила Ольга Тесляк.