Завтра стартує 28 Львівський міжнародний Bookforum

Завтра стартує 28 Львівський міжнародний Bookforum

14.09.2021

 
15 вересня стартує найбільший літературний фестиваль Центрально-Східної Європи «28 Львівський міжнародний Bookforum».

Цього року  форум проходитиме у гібридному форматі: онлайн та офлайн. Заплановано понад 100 подій, панельних дискусій, традиційна Ніч Поезії та музики non-stop, запрошено гостей з усієї України, а також ЄС, США, Південної Америки та Африки. 

Одночасно з літературним фестивалем відбудеться Національний книжковий Форум видавців у Львові - виставка-ярмарок української книги, на якій буде представлено понад 200 українських видавців. 

Почесна гостя 28 Львівського міжнародного BookForum – Ольга Токарчук, нобелівська лауреатка з літератури,  співорганізаторка Фестивалю оповідання. З 2008 року Ольга Токарчук веде заняття із творчого письма в Опольському університеті, а також входить до редколегії щоквартального журналу «Політична критика».
Форум відвідає спеціальна гостя ¬Едіт Еґер, американська психотерапевта, котра вціліла під час Голокосту, авторка світового бестселера «Вибір» та “Дар”.
Темою цьогорічного фестивалю буде «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними». Куратором фокусної теми фестивалю став український літературознавець-германіст, перекладач, публіцист, есеїст, психоаналітик Юрко Прохасько.

Довідково: 
У 2018 році Форум видавців у Львові змінив назву на BookForum і під оновленим іменем утвердився у статусі головного культурного фестивалю країни та одного з найбільших літературних фестивалів у Центрально-Східній Європі.

У 2020 році, через пандемію COVID-19, 27 BookForum відбувався онлайн. Фестиваль став онлайн-майданчиком для обговорення суспільно важливих тем, що дозволило багатьом людям відвідати подію, не виходячи з дому. Загальне охоплення перегляду подій фестивалю становило понад 400 тисяч.