На Львівщині біля пунктів пропуску встановили модульні санітарно-сервісні приміщення

На Львівщині біля пунктів пропуску встановили модульні санітарно-сервісні приміщення

01.08.2023

На під’їзній дорозі до міжнародного пункту пропуску «Шегині – Медика» запрацювали санітарно-сервісні приміщення. Такі ж модулі встановили поблизу інших пунктів пропуску, розташованих на території Львівської області: «Рава-Руська – Хребенне», «Грушів –  Будомєж», «Угринів – Долгобичув», «Краківець – Корчова».

Профінансували виготовлення та встановлення 7 модулів з обласного бюджету на суму 12 млн грн у межах Регіональної програми з міжнародного та транскордонного співробітництва, європейської інтеграції.

Закупила модулі в 2022 році Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

Як зауважив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, відтепер, скориставшись модулями на п’яти пунктах пропуску, люди матимуть можливість достойно перепочити і дочекатися своєї черги.

«Ми – Європа, тому повинні показувати правильний приклад, щоб українці й наші гості мали комфортні умови перебування на кордоні.

Важливо, що модулі – інклюзивні, адже зараз чимало людей із проблемами зі здоров’ям перетинають кордон.

Будемо ініціювати, щоб й інші митні пункти пропуску, розташовані на Львівщині, були обладнані такими санітарно-сервісними приміщеннями.   

Крім того, вважаю, що мають ще з’явитися зони відстою для автомобілів із необхідними сервісами.

Українці сьогодні є прикладом всьому світу на полі бою. І я переконаний, що ми маємо і можемо також бути взірцем у багатьох інших напрямах. Зокрема, у питаннях інклюзії, поваги до материнства та забезпеченні гідних умов для кожної людини», - підкреслив Юрій Холод.

За словами голови комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталії Галецької, зі збільшенням кількості випадків перетину кордону постала необхідність відкриття сервісних зон для забезпечення належних умов очікування в черзі осіб, які перетинають українсько-польський кордон.

«Встановлення модулів – це ініціатива комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва ще з 2021 року.

У модулях облаштовано санвузол, зокрема і для людей з інвалідністю, кімната матері і дитини, душова, щоб люди могли з гідністю перетинати державний кордон.

Наше завдання, аби все працювало якісно і зручно. Тому прошу всіх подорожуючих дбайливо ставитися до сервісних приміщень.

Користуватися модулями можна безкоштовно», - додала Наталія Галецька.

Із зауваженнями до роботи модулів можна звертатися до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, яка контролюватиме стан їх утримання.

Нагадаємо, Львівська обласна рада 20 вересня 2022 року звернулася до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Державної прикордонної служби України та Державної митної служби України  щодо ефективного функціонування міжнародних пунктів пропуску через західний кордон України.

До цього в обласній раді тривала робота з підготовки пропозицій для покращення прикордонної інфраструктури за участю: комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва; комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу; комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій; комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань; представників профільних державних структур; партнерів з Консультативної місії Європейського Союзу; очільників прикордонних територіальних громад Львівщини.