На Львівщині відзначили працівників харчової промисловості

ЕкономікаНовини

Сьогодні, 16 жовтня, з нагоди Дня працівників харчової промисловості представників галузі Львівщини привітали заступник голови Львівської обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Юрій Бучко та голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій обласної ради Юрій Раделицький.

«Від імені Львівської обласної ради дякую вам за щоденну працю. За кожним із вас стоять великі колективи, які забезпечують продовольчу безпеку нашої держави. Ви годуєте цивільне населення і військових ЗСУ, створюєте робочі місця, формуєте додану вартість і зміцнюєте економіку регіону.

Галузь харчової промисловості переживає непрості часи, але завдяки спільним зусиллям ми долаємо виклики війни.

Бажаю подальшого розвитку, стабільності та процвітання вашим підприємствам», – зазначив Юрій Раделицький.

У своєму вітальному слові Юрій Бучко підкреслив, що в 2024 році підприємства галузі забезпечили третину від загальнопромислового обсягу реалізованої продукції області, і вже третій рік поспіль демонструють стале зростання.

«Попри складні часи, наші виробники не зупиняються, впроваджують нові технології, розширюють виробництво.

Завдяки державній підтримці, зокрема через проєкт «єРобота», 42 підприємства Львівщини отримали понад 200 млн грн грантових коштів для модернізації обладнання та розвитку виробництва.

Дякую кожному з вас за працю, стійкість і відданість своїй справі», – сказав Юрій Бучко.

За багаторічну сумлінну працю, високі досягнення у виробничій діяльності та з нагоди Дня працівників харчової промисловості Юрій Раделицький вручив Подяки Львівської обласної ради:

* колективу ТзОВ «Валетудо» Яворівського району;

* заступнику директора ТзОВ «Самбірський елеватор» Михайлу Пакошу.

Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОВА, в області нині налічується понад 400 підприємств харчової промисловості, де працює більш як 20 тисяч людей. Торік харчова промисловість Львівщини реалізувала продукції на 97,2 млрд грн – 8% від загальнодержавного обсягу. Найбільше підприємств (понад 300) працює у виробництві м’яса та м’ясних продуктів, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів, олії та тваринних жирів, а також у переробленні та консервуванні фруктів і овочів.

Інші новини